Hoe kun je zelf jouw buitenmuren schoonmaken?

Het schoonhouden van de buitenmuren is belangrijker dan u wellicht denkt. Niet alleen voor het uiterlijk vertoon is het wel zo netjes als het mos van de muren is, maar vooral voor de kwaliteit van de woning is het belangrijk.

Buitenmuren schoonmaken met huis-, tuin- en keukenmiddelen

Kozijnen en voegen die niet juist worden schoongehouden gaan op de lange termijn rotten. En het repareren daarvan kost meer geld en energie dan het onderhouden. Heeft u niet het budget om het door professionals te laten doen? Dan kunt natuurlijk ook zelf de mouwen opstropen.

Om ervoor te zorgen dat u op de juiste manier te werk gaat hebben we een artikel geschreven. Hierin vindt u precies wat u moet doen en gebruiken voor het beste resultaat. Er zijn allerlei middelen uit de standaard keuken die u kunt inzetten, maar een paar dingen heeft u altijd nodig. Zorg ervoor dat u een emmer heet water heeft, handschoenen en een stevige borstel.

Zelf de muren schoonmaken, waar moet u op letten?

Buitenmuren schoonmaken lijkt op het eerste gezicht wellicht simpel, maar er gaat veel aan vooraf. Met name wanneer het vuil al enkele jaren is aangekoekt is de uitdaging groot.

Voorop staat natuurlijk altijd de veiligheid. Zorg daarom voor een stevige ladder en iemand die spullen aan zou kunnen geven.

Ons team heeft zich gespecialiseerd in het reinigen van muren en gevels. Dit doen we door middel van de nieuwste technologie en onze apparatuur van SteamPlus. Dit is volledig duurzaam en verantwoord, want wij vinden het belangrijk het milieu niet te beschadigen. Wilt u wel graag de buitenmuren schoonmaken, maar weet u niet goed hoe en waar te beginnen? Dan kunt u altijd ons bellen of mailen voor het maken van een afspraak. Met onze talloze jaren ervaring weten we precies wat we doen en zorgen we voor het mooiste resultaat.

Muren schoonmaken met soda

Buitenmuren schoonmaken met soda is een veelgebruikte methode. Soda is een veilig middel dat gebruikt kan worden voor onder andere het reinigen van muren. Belangrijk is wel dat we het hebben over baking soda, niet te verwarren met bakpoeder.

Mix de baking soda met heet water en start met het schrobben van de muren. Spierkracht heeft u wel nodig, want het vuil op de muren kan behoorlijk hardnekkig zijn. Afhankelijk van het aantal maanden en het type vuil, zou baking soda voldoende moeten zijn voor het reinigen van de buitenmuren die een lichte aanslag hebben.

Zit het vuil al diep in de muur doordat het al jaren is aangekoekt? Dan raden we aan alsnog aan om professionals in te schakelen. Wij hebben namelijk de juiste apparatuur om gemakkelijk het vuil dat zelfs al dieper in de muur is getrokken te verwijderen.

Geverfde muren schoonmaken

Een van de vragen die we vaak krijgen is: hoe kan ik geverfde muren schoonmaken? Er is niet een eenduidig antwoord, maar er zijn verschillende manieren om het op te lossen. Allereerst hangt het af van het type verf dat op de muren zit. Heeft u net een muur geschilderd, maar is de kleur niet wat u had gehoopt? Dan kunt u ervoor kiezen om het er direct weer af te halen. Wel zo handig, dan kunt u zo snel mogelijk weer een andere kleur op de muur verven.

Geverfde muren schoonmaken is wel anders dan bijvoorbeeld het verwijderen van aanslag door het weer. Let er altijd op dat er geen vochtplekken op de muren zitten. Wanneer dat het geval is, is er schade aan de muren dat snel verholpen moet worden. Wanneer dit niet gebeurt kan de schade erger worden door afbraak van het materiaal.

Terug naar de geverfde muren. Indien u glans of half-glans verf heeft gebruikt is het een stuk makkelijker. Deze muren zijn namelijk goed schoon te maken met een simpel sopje. Deze muren zijn gladder en afhankelijk van het reliëf van de muur is het simpeler om schoon te maken. Let erop dat de borstel niet te hard is om te voorkomen dat het de verf beschadigt.

Geverfde buitenmuren schoonmaken

Heeft u ooit verf op de buitenmuren gekregen? Dan is het soms lastig om het er weer af te krijgen. Met name wanneer het in de voegen is getrokken kan het een uitdaging zijn. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen. Als eerste kunt u het proberen door met baking soda aan de slag te gaan en dat in te laten trekken. Vervolgens kunt u het met een hogedrukspuit proberen eraf te krijgen.

We raden het af om middelen als zuur of azijn te gebruiken. Dit omdat het met het afspoelen in de grond terechtkomt en schadelijk is voor het milieu.

Lukt het na een tweede keer schoonmaken nog niet om alles eraf te krijgen? Dan komen wij graag bij u langs voor het zware geschut! Met onze natuurlijk producten en nieuwste technologie weten we precies wat ons te doen staat om uw buitenmuren zo schoon als mogelijk te krijgen!

Muren schoonmaken met azijn

Buitenmuren schoonmaken wordt nog wel eens gedaan met gebruik van azijn. Het kan een oplossing bieden voor het reinigen, maar het is geen gepaste oplossing met het oog op milieu. Indien u het toch wilt gebruiken kunt u het mixen met heet water en op de muur gebruiken met een borstel. Laat het inwerken op de vlekken en probeer het vervolgens weg te schrobben. Spoel het daarna af met een tuinslag of hogedrukspuit en u weet of u het nog eens moet herhalen.

Wilt u gaan voor het beste resultaat? Dan kunt u natuurlijk de échte professionals het werk laten doen. Gevel-Reiniger komt graag voor u langs om de buitenmuren te reinigen als nooit tevoren. Laat u verrassen met het mooiste resultaat en de woning straalt weer van heinde en verre! Neem gerust contact op voor meer informatie of plan direct een afspraak.