Vocht in huis

Vocht in huis oplossen

Veel komende probleem in onze land is vocht, velen woningen hebben of krijgen wel een problemen met vocht.
Dit komt vaak voor bij woningen die voor 1985 zijn gebouwd, hoe komt de vocht binnen en hoe is dit nu op te lossen.

Allers eerst wordt er gekeken naar welke vocht probleem er is, de meest voorkomende vocht problemen zijn : optrekkende vocht en doorslaand vocht.

  • Optrekkende vocht : Optrekkende vocht komt vaak vanuit de grond naar u woning toe, dit is vaak te zien aan de randen van de muren, vocht zit vaak op grond niveau.  De problemen zitten hem vaak in oude fundering, de fundering houdt de vocht vast en via de fundering trek het de woning binnen. Hoe wordt optrekkende vocht opgelost, optrekkende vocht kan worden opgelost door gaten te boren in de gevel naar u kruip ruimte toe, of vocht kering plaatsen.
  • Doorslaande vocht : Doorslaand vocht is vaak te zien aan de buiten muur , natte of vochtige buiten gevels of binnen in u huis is het te zien aan vochtige plekken. Doorslaande vocht komt vaak voor bij oudere gebouwen, na jaren worden de bakstenen poreus en trekt de vocht sneller door in uw huis. De probleem is op te lossen door uw muur goed te laten impregneren. De kosten voor het impregneren is natuurlijk te bepalen op locatie, maar vaak zitten de prijzen tussen de 7,50 – en 15 euro per m2.

Wilt u een offerte , of wilt u beter geïnformeerd worden dan kunt u ons altijd vrijblijvend e-mailen of bellen via onze offerte pagina.